Scheidsrechters

Scheidsrechters zijn van onschatbare waarde voor HSC Hermes. Zonder scheidsrechters worden er namelijk geen wedstrijden gespeeld! Bovendien zorgen zij ervoor dat de wedstrijden op een sportieve manier en volgens de juiste spelregels verlopen. En dat vergroot natuurlijk het plezier van zowel de spelers als het publiek tijdens de competitie!

De scheidsrechterscommissie van HSC Hermes deelt personen (junioren) en teams (senioren) in om de wedstrijden in de weekenden te fluiten. De actuele indeling vindt u hier op deze website bij het wedstrijdschema en in de LISA app. Alleen voor zaal -en oefenwedstrijden geldt dat teams hun eigen scheidsrechters regelen.

Vanuit de KNHB zijn alle spelers die lid zijn van een vereniging vanaf de B-jeugd verplicht om hun scheidsrechter kaart te halen. Ook ouders van jeugdleden worden aangemoedigd om hun kaart te halen. Daarvoor moet u zich wel inschrijven bij HSC Hermes, maar dan als niet-spelend lid/vrijwilliger. Dit kunt u doen via het inschrijvingsformulier. U krijgt dan een Bondsnummer van de KNHB, waarmee u het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) na afloop van een wedstrijd als scheidsrechter kunt invullen. HSC Hermes neemt uiteraard alle bijkomende kosten voor de scheidsrechters cursus voor haar rekening.

Voor alle vragen over arbitrage gerelateerde zaken kun je terecht bij onze Scheidsrechter Coördinator - Stuur e-mail

Spelregels

Alle spelregels zijn te vinden op de website van de KNHB. Daar kunt u ook proefexamens doen om te oefenen voor uw examen als clubscheidsrechter.