Welkom bij Hermes

 

 

 

Welkom bij de HELDERSE SPORTCLUB HERMES, 

de hockeyvereniging voor jong en oud.

 

Sportiviteit en teamgeest staan bij ons bovenaan. Daarvoor hebben we voor elke leeftijdscategorie speciale aandacht. Zo wordt bij de jongste leden, al vanaf 6 jaar, bij de wekelijkse trainingen op vrijdagmiddag veel aandacht besteed aan basistechniek. Op deze wijze leren de kinderen op speelse wijze met een hockeystick om te gaan en krijgen ze alle kansen om uit te groeien tot echte kanjers. In de wedstrijden voor de jongste jeugd staat samenspel voorop. Bij de wedstrijden ligt de nadruk op coaching. Wedstrijden worden soms kort onderbroken om de kinderen te wijzen op dingen die ze goed of minder goed doen. Dit alles om ervoor te zorgen dat iedereen plezier heeft in het spel en er wat van leert. 

Met het ouder worden gaat het wedstrijdelement een belangrijkere rol spelen. Maar ook hier blijft het plezier in het spel het belangrijkste doel. Er wordt in deze categorie niet alleen veel nadruk gelegd op de ontwikkeling van de hockey-techniek maar ook op het aankweken van teamgeest en sportief gedrag. Hier hoort ook het zo nu en dan optreden als scheidsrechter bij. 

Bij de veteranen en veterinnen staat het recreatieve element en de eigen invulling van het lidmaatschap voorop. Aan nieuwe leden met weinig hockeyervaring, wordt spelkennis spelenderwijs bijgebracht. 

De vrijwilligers binnen Hermes weten door het organiseren van activiteiten de clubgeest verdere invulling te geven. Zo zijn er feestavonden, "clinics” en wordt in het naseizoen deelgenomen aan toernooien. Tijdens de wintermaanden wordt zaalhockey gespeeld.
 

Hermes is een  middelgrote, gezellige, sportvereniging en is te vinden op sportpark "De Linie", aan de Linieweg tussen Den Helder en Huisduinen. Wij hebben  enthousiaste leden, spelplezier, goed hockey op een kunstgrasveld en voor de derde helft een moderne kantine. Kortom Hermes is precies dat, wat u zoekt. 


Tot ziens op sportpark "De Linie” 
Tim Petter, voorzitter

Voor meer praktische informatie: kijk bij lidmaatschap-algemeen