terug naar vorige pagina


Meisjes E1- !Oefenwedstrijd Magnus Mix E : -  
 

Hier komt Hermes ME1!

 

Na een lange bijna hockeyloze zomer was het vandaag dan eindelijk zover. De aller eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met het splinternieuwe Hermes Meisjes E1 Team. Op onze Sterre na was het hele team aanwezig en stond het klaar om het over de breedte van een heel veld met 6 dames tegelijk los te gaan. De tegenstander van vandaag was onze 'vriendenclub' Magnus en het was dan ook een vriendschappelijke oefenwedstrijd. Over de sfeer kan ik kort zijn:Top! Bedankt Magnus, ik zeg voor herhaling vatbaar.

 

Dan nu over de wedstrijd zelf. De dames hebben het hartstikke goed gedaan. Er was al goed op de opstelling geofend zodat ze heeeel vaak al wisten waar wie moest gaan staan zonder al te veel aanwijzingen. Uiteraard werden de posities in het heetst van de strijd nog wel eens losgelaten, maar voor een eerste keer kunnen wij als supporters al super trots op onze kanjers zijn. De 'formele'uitslag van 3-6 vandaag viel helaas nog uit in ons nadeel, maar ter verdediging moet ik hier aandragen dat Magnus een paar goede mix spelers had (dispensatie). Voor ons in ieder geval een hele goede oefening als we straks richting Amsterdam etc. mogen, haha.

 

En wat hebben ze allemaal gelopen!!!! Wat een prestatie! Ineens over de hele breedte en ook nogl 10 min langer!
Onze voorhoede bestond vandaag uit Shae, Abigaël en Danique, het middenveld (synoniem voor heeele veld) Eva en Zoë en de achterhoede werd gevormd door Stacey, Maud en Fabiënne.
Om met onze nieuwste aanwinsten te beginnen: Stacey is een topper in de dop. Ik weet nog niet waar jij straks het beste tot je recht gaat komen, maar achterin deed je het al steengoed. Shae mocht vandaag naast ervaren spitsen voorin Magnus zenuwachtig maken. Goed gedaan Shae en als jij straks net zo rap in het spel als met je bekkie wordt gaan we nog wat beleven ;)
Zoë moest in het begin nog een beetje wennen, maar speelde al gauw hartstikke goed en bewust van haar positie waarin je haar zelfverzekerheid zag groeien met als highlight een bijnnnnna doelpunt.
Liv had vandaag ook een vuurdoop door de aller eerste keeper van ME1 te zijn. Ze had maandag al goed geoefend, maar vond het volgens mij nog wel even spannend voor de wedstrijd. Hartstikke goed gedaan Liv en Oh..wat is het toch moeilijk om niet mee te gaan spelen. Volgende keer mag je weer hoor.
Danique mocht vandaag op haar favo plekje voorin staan waar ze schitterde door maar liefst twee doelpunten te maken. Positie houden was af en toe nog lastig, maar die knaller van 2de doelpunt is wat mij nog lang zal bijblijven.
Abigaël was weer een genot om naar te kijken. Als een dolle vloog je weer als vanouds over het hele veld ondanks dat deze nu 2x zo groot is. Hoort weliswaar niet bij de positie van spits haha, maar was heerlijk om te zien. Als jij straks leert die berg energie op 1 positie te bundelen ben je niet te stuiten.
Eva speelde geweldig. Zoals ik al had verwacht was het middenveld een plek waar ze helemaal los kon. Ik weet niet waar je die conditie vandaan hebt gehaald in de vakantie maar voor meeverdedigen en zelfs scoren draaide je je hand niet voor om.
Fabiënne, hoe kon het ook anders, was onze ras voorstopper en mocht vandaag ook de aanvoerder zijn die de tos doet en vooraan staat bij het handen schudden. Jij wist je teamleden al goed te vertellen waar ze moesten staan en was de hele wedstrijd super positie vast en zorgde ervoor dat je goed mee liep met het spel.
Ook voor Maud is het positiespel helemaal weggelegd. Je staat waar je moet staan en je hebt heel wat aanvallen van Magnus weten te stuiten door op het juiste moment op de juiste plaats je stick ertussen te zetten. Ik weet nu al zeker dat je de volgende keer op een andere positie het ook top gaat doen.

We kunnen super tevreden zijn! En persoonlijk heb ik al super veel zin in de eerste echte wedstrijd volgende week tegen Pinoké.
Genoten! En voor de ouders die er vandaag voor het eerst van mochten genieten: JA! Dit is echt hockey.

 

Meiden geweldig gedaan! Handjes op elkaar voor Hermes Meiden E1!!

 

En vor wie het nog niet goed genoeg heeft kunnen horen sluit ik af met onze nieuwe Yell:
WIE SCHIET DAAR ZO STRAK OP DOEL? DAT IS HERMES SUPERCOOL!! HERMES!!!

    

DWF
Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
donderdag 28 januari 2021
Aantal leden (info) 167
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 70,1%
Clubcompetitie
1. Dames 1
2. Meisjes C1
3. Dames 2
4. MD1mix
5. Jongens B1
hele clubcompetitie..
Contact
HSC Hermes hockey
Adres
HSC Hermes
Linieweg (sportpark) 27
1783 BA Den Helder

0223-623860