jun
15

Word kampioen met HSC Hermes!

Nieuws

Oranje werd zondagmiddag voor de elfde keer in de geschiedenis Europees kampioen. In de EK-finale tegen Duitsland stond Nederland opnieuw een fase onder druk, maar een doelpunt van Frédérique Matla vier minuten voor tijd betekende de bevrijding (2-0). Het Wagener Stadion ontplofte.

Ben jij er klaar voor om ook kampioen te worden? Meld je dan snel aan bij HSC Hermes via onderstaande knop.Dansen, knuffelend en feesten vierden de Oranje Dames met de duizenden uitgelaten toeschouwers de titel, die ze twee jaar geleden in Antwerpen ook al veroverden. Ze vertrokken uit het Wagener Stadion opnieuw met de beker én de wetenschap dat Nederland onklopbaar is voor de rest van Europa.

En dat terwijl het lang niet altijd fantastisch was wat Oranje dit toernooi liet zien. De absolute topvorm ontbrak nog, anderhalve maand voor het begin van de Olympische Spelen. Margot van Geffen, terug van haar elleboogblessure, lijkt nog niet in de vorm van haar leven. Middenvelder Malou Pheninckx – voor wie de finale haar 100ste interland was – zei zelf dat ze iedere EK-wedstrijd beter speelde. Afgelopen vrijdag, in het derde kwart van de halve finale tegen België, wankelde Nederland zelfs even. De Red Panthers maakten er bijna 2-2 van.

Aan de andere kant leek het EK voor sommige speelsters bevrijdend te werken. De soms bekritiseerde strafcorners van Caia van Maasakker vlogen weer als een komeet de kruising in. Aanvaller Frédérique Matla blonk voor het eerst in Oranje uit op een eindtoernooi. Felice Albers solliciteerde nadrukkelijk naar een plek in de Tokio-selectie.