mei
19

Coronavirus updates - 19 mei 2021

Nieuws

Updates van de maatregelen

- tegen het Coronavirus bij HSC Hermes -


De maatregelen die 11 mei 2021 door de overheid zijn bijgewerkt en gelden per woensdag 19 mei, zijn ook van invloed op de hockeysport bij HSC Hermes.

Belangrijkste updates
Op 19 mei is de tweede stap in het openingsplan van de overheid definitief gezet. Voor alle hockeyers tot en met 26 jaar verandert er niets. Personen vanaf 27 jaar mogen buiten in teamverband sporten, op anderhalve meter afstand en in groepen met maximaal dertig personen.Voor de hockeysport betekent dit concreet:
  • Hockeyers tot en met 26 jaar mogen op de eigen vereniging trainen en onderling spelen zonder beperkingen.
  • Hockeyers vanaf 27 jaar mogen alleen trainen in een groep van maximaal 30 personen met inachtneming van de afstandsregels. Dat betekent dat zij tijdens de training 1,5 meter afstand moeten houden.
  • Wedstrijden tussen verenigingen zijn niet toegestaan.

Terrassen op sportlocaties
De terrassen op sportlocaties mogen vanaf 19 mei 2021 weer open, tussen 06:00 en 20:00 uur. Hiervoor gelden allereerst dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras, maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat.

De sportaccommodaties (en dus ook hockeyverenigingen) zijn alleen open voor sporters en benodigde vrijwilligers. De buitenterrassen mogen (onder genoemde voorwaarden) open voor degenen die er mogen zijn. Houd er rekening mee dat sporters geacht worden om na het sporten de sportaccommodatie te verlaten.
Trainingen en leeftijdscategorieën
  • Voor iedereen vanaf 27 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 30 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan;
  • Voor kinderen tot en met 26 jaar is trainen in teamverband toegestaan (ook binnen 1,5 meter);
  • De kantine, kleedkamers en andere ruimten in het clubhuis, op de toiletten na, blijven gesloten - andere ruimten zijn alleen toegankelijk voor trainers en bestuursleden!

Trainingen en onderlinge (oefen)wedstrijden binnen de club, zonder publiek
Vanaf 3 maart mogen ook jongeren en jong volwassenen tot en met 26 jaar meedoen aan de onderlinge en intern georganiseerde HSC Hermes-clubcompetitie. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, echter nog steeds zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet toegestaan op het sportpark. Dat geldt dus ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

KNHB besluit: Alle competities beëindigd, met uitzondering van Hoofdklasse
De KNHB heeft vrijdag 23 april naar aanleiding van het door de overheid gepubliceerde openingsplan en de persconferenties van 13 en 20 april 2021 besloten alle competities van seizoen 2020-2021 te beëindigen. Uitzondering hierop vormen de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. Helaas ontbreekt het perspectief dat competities met de reguliere indeling dit seizoen nog tijdig kunnen worden hervat. Je leest een uitgebreide toelichting op dit besluit in dit artikel van de KNHB.

Aanmeldplicht
Elke speler is verplicht zich aan- of af te melden voor elke training en wedstrijd van zijn of haar team.

Dit kan elk team gemakkelijk organiseren via LISA. Elke speler en iedere teamondersteuning heeft toegang tot zowel de LISA app als de LISA online omgeving. Via LISA kan elke speler voor iedere training en wedstrijd zijn of haar aanwezigheid aangeven middels een vinkje en zijn of haar afwezigheid via een kruisje - 2 keer tikken en klaar!

Deze aan- of afmelding is verplicht en staat los van de registratieplicht, die wordt besproken in het volgende punt.

Registratieplicht
Elke bezoeker van HSC Hermes is verplicht zijn of haar bezoek te registreren waarbij voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer worden doorgegeven.
HSC Hermes is verplicht een registratie bij te houden van alle bezoekers. Deze registratie is belangrijk voor het bron- en contactonderzoek van de GGD. Er wordt alles aan gedaan om besmetting te voorkomen en risico's te minimaliseren maar als er, om welke reden dan ook, toch een bron- en contactonderzoek moet plaatsvinden kan HSC Hermes hierbij ondersteunen.Wij kunnen ons goed voorstellen dat al deze, steeds veranderende, maatregelen niet altijd even duidelijk zijn. En daarom heeft het bestuur van HSC Hermes een overzicht van veel gestelde vragen voor u opgesteld.

Deze veel gestelde vragen kunt u bekijken door op onderstaande knop te klikken of door naar de website van HSC Hermes te gaan, waar u een link naar de veel gestelde vragen direct op de Home pagina zult vinden.