Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 19 september 2020
Tijd T/U Team Tegen team
09:15 Uit MixF1 M.H.C. Purmerend MF1
11:50 Thuis Meisjes B2 Hockeyclub AMVJ MB5
Algemene informatie over het lidmaatschap 

INFORMATIE VOOR TOEKOMSTIGE LEDEN VAN HSC HERMES 

Welkom bij de Helderse Sport Club Hermes!


We leggen je graag uit hoe het bij HERMES werkt aan de hand van een aantal vragen:


Hoe kan ik bij HERMES (proef)hockeyen?

Omdat we graag kinderen interesseren voor onze sport, kun je eerst vrijblijvend vier trainingen mee doen. Kijk daarvoor eerst even op onze website www.hschermes.nl, dan weet je wanneer je kan komen spelen en bij welke trainer je je moet melden. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met de hoofdtrainster. Op de training geef je je naam, adres, mailadres en telefoonnummer op bij de trainer of een vertegenwoordiger van de club. Dit is nodig want dan ben je ook verzekerd.

 

Hoe verlopen de trainingen? 

De trainingen worden ingedeeld naar leeftijdscategorie. We streven er naar ieder team 2 keer per week te laten trainen. De trainingstijden worden jaarlijks ingeroosterd en kunnen soms zelfs gedurende het jaar wijzigen door (on)beschikbaarheid van trainers. We streven ernaar om de E en F jeugd altijd op dinsdag en vrijdag van 17:00 tot 18:00u te laten trainen. De actuele trainingstijden kun je vinden op onze website www.hschermes.nl, klik onder de kop junioren op trainingsschema of gebruik deze link trainingsschema.

De trainingen starten altijd in de eerste week van een nieuw schooljaar en gaan door tot begin juni.

 

Wat heb je nodig om mee te kunnen hockeyen?
Naast een stick (vanaf € 25,-), die je bij proeftrainingen kunt lenen van Hermes en kunstgrasschoenen (vanaf € 35,-) is het dragen van bescherming noodzakelijk: gebitsbeschermer (vanaf € 5) en scheenbeschermers (vanaf € 15). Bij het spelen van wedstrijden zijn scheenbeschermers en het dragen van een bitje zelfs verplicht!

Als je wedstrijden gaat spelen heb je ons clubtenue nodig. Als speler ben je verplicht om het officiële hockeytenue te dragen. Deze bestaat uit een broek of rokje, shirt en kniekousen. Het tenue kan je aanschaffen bij Sport 2000 (Beatrixstraat).

 

Wat kost het lidmaatschap?

HERMES probeert hockey toegankelijk te houden voor iedereen. We zijn dan ook trots dat we de jaarcontributie redelijk laag kunnen houden. Als je pas in de 2e helft van het seizoen lid wordt, wordt de helft van het lidmaatschapsgeld gevraagd. Na 1 april betaal je geen contributie voor het lopende seizoen meer. In de contributie is het lidmaatschap, de trainingen en deelname aan veld- en zaalhockeywedstrijden inbegrepen. Zodra men competitie mag spelen, komt er wel nog € 40,- reisgeld bij. Ouders die rijden bij een uitwedstrijd kunnen de reiskosten declareren (zie ook verder). Zo zorgen we voor een gelijke verdeling van de belasting (in geld) van het rijden.

Voor de actuele lidmaatschapstarieven kijk op de website en klik op Contributie & Reisgeld of gebruik deze link

 

Wanneer kan ik wedstrijden spelen?
Als je geen hockeyervaring hebt is het niet verstandig om gelijk wedstrijden te gaan spelen. Je mag eerst lekker trainen om ervaring op te doen en je team te leren kennen. Vaak worden er op de training onderlinge wedstrijdjes gespeeld om ervaring op te doen. Reken erop dat je de eerste 3 maanden sowieso niet deelneemt aan competitie wedstrijden. Je zal via je trainer horen wanneer dit dan gaat gebeuren.
De hockeycompetitie bestaat bij de jongere jeugd ieder seizoen uit 3 rondes namelijk een veldhockeycompetitie in het najaar, een zaalhockeycompetitie in de winter en weer een veldhockeycompetitie in het voorjaar. Per ronde worden er 6 tot 7 wedstrijden gespeeld (veldhockey op zaterdag, zaalhockey meestal op zondag). Daarna wordt er door de bond een hernieuwde indeling op sterkte gemaakt. Dit is zeer prettig want je speelt zo bijna altijd tegen teams van ongeveer gelijk niveau.

Zaalhockey competitie wordt pas vanaf de D-leeftijd gespeeld.

Als er voldoende nieuwe leden zijn om een nieuw jeugdteam te starten dan kan dit team bij aanvang van elke nieuwe wedstrijdronde instromen. Naast voldoende spelers hebben we ook een coach/spelleider nodig. Dit is eigenlijk altijd een enthousiaste ouder van één van de teamleden.

De Technisch Commissie verzorgt bij de start van het jaar altijd een ouderavond voor nadere kennismaking, speluitleg en toelichting over het reilen en zeilen van de hockeywedstrijden.

  

Wat komt er nog meer bij kijken?

Voor de ondersteuning van de thuiswedstrijden hebben we de ouders nodig. Zo nu en dan worden de ouders gevraagd om tijdens de thuiswedstrijd te helpen in het clubhuis, om koffie, thee, frisdrank, broodjes, etc. te verkopen. Met de indeling hiervan wordt rekening gehouden met de speeltijden van jullie. Je ouders staan dan vanaf een half uur voor jullie wedstrijd tot een half uur er na in de kantine (gemiddeld slecht één keer per 6 wedstrijden).

Bij uitwedstrijden hebben we de ouders ook nodig om te zorgen dat we met het team op onze bestemming komen. Van alle ouders in het team wordt een lijst gemaakt waarbij iedereen wordt ingedeeld om bij toerbeurt te rijden. De gereden kilometers kunnen bij de vereniging worden gedeclareerd middels vaste bedragen per regio op basis van gemiddeld 0,19 € per km (zie ook website HSC Hermes Contributie Reisgeld). Gemiddeld dient een ouder één keer per 6 weken te rijden - ongeveer 4 keer per jaar.  

Hoe word je lid?

Je kunt je inschrijven via een inschrijvingsformulier op de website www.hschermes.nl.  Je krijgt dan onder andere een wachtwoord opgestuurd. Hiermee kun je inloggen op de leden pagina’s en aanmelden voor de HERMES app. Hier vind je allerlei handige informatie over de club, wedstrijden en je team. Via de app wordt ook alle informatie naar de leden verspreid.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen, kijk dan op de website www.hschermes.nl maar schroom ook niet om een van de bestuursleden of trainers te benaderen. En weet dat alle hockeyouders je ook graag uitleg geven. 

Op de website onder contact zijn de bestuursleden zichtbaar of gebruik deze link contact


 

 

                  

 

 

 

 
DWF
Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
zaterdag 19 september 2020
Aantal leden (info) 166
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 69,3%
Clubcompetitie
1. Meisjes C1
2. MD1mix
3. Dames 1
4. Heren 1
5. Jongens B1
hele clubcompetitie..
Contact
HSC Hermes hockey
Adres
HSC Hermes
Linieweg (sportpark) 27
1783 BA Den Helder

0223-623860