Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 25 mei 2019
Tijd T/U Team Tegen team
14:15 Thuis Meisjes A1 AMHC Westerpark MA2
Algemene informatie over het lidmaatschap 

INFORMATIE VOOR TOEKOMSTIGE LEDEN VAN HSC HERMES 

Welkom bij de Helderse Sport Club Hermes!


We leggen je graag uit hoe het bij HERMES werkt aan de hand van een aantal vragen:


Hoe kan ik bij HERMES (proef)hockeyen?

Omdat we graag kinderen interesseren voor onze sport, kun je eerst vrijblijvend vier trainingen mee doen. Kijk daarvoor eerst even op onze website www.hschermes.nl, dan weet je wanneer je kan komen spelen en bij welke trainer je je moet melden. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met de hoofdtrainster. Op de training geef je je naam, adres, mailadres en telefoonnummer op bij de trainer of een vertegenwoordiger van de club. Dit is nodig want dan ben je ook verzekerd.

 

Hoe verlopen de trainingen? 

De trainingen worden ingedeeld naar leeftijdscategorie. We streven er naar ieder team 2 keer per week te laten trainen. De trainingstijden worden jaarlijks ingeroosterd en kunnen soms zelfs gedurende het jaar wijzigen door (on)beschikbaarheid van trainers. We streven ernaar om de E en F jeugd altijd op dinsdag en vrijdag van 17:00 tot 18:00u te laten trainen. De actuele trainingstijden kun je vinden op onze website www.hschermes.nl, klik onder de kop junioren op trainingsschema.

De trainingen starten altijd in de eerste week van een nieuw schooljaar en gaan door tot begin juni.

 

Wat heb je nodig om mee te kunnen hockeyen?
Naast een stick (vanaf € 25,-), die je bij proeftrainingen kunt lenen van Hermes en kunstgrasschoenen (vanaf € 35,-) is het dragen van bescherming noodzakelijk: gebitsbeschermer (vanaf € 5) en scheenbeschermers (vanaf € 15). Bij het spelen van wedstrijden zijn scheenbeschermers en het dragen van een bitje zelfs verplicht!

Als je wedstrijden gaat spelen heb je ons clubtenue nodig. Als speler ben je verplicht om het officiële hockeytenue te dragen. Deze bestaat uit een broek of rokje, shirt en kniekousen. Het tenue kan je aanschaffen bij Intersport Den Helder (Beatrixstraat).

 

Wat kost het lidmaatschap?

HERMES probeert hockey toegankelijk te houden voor iedereen. We zijn dan ook trots dat we de jaarcontributie redelijk laag kunnen houden. Als je pas in de 2e helft van het seizoen lid wordt, wordt de helft van het lidmaatschapsgeld gevraagd. Na 1 april betaal je geen contributie voor het lopende seizoen meer. In de contributie is het lidmaatschap, de trainingen en deelname aan veld- en zaalhockeywedstrijden inbegrepen. Zodra men competitie mag spelen, komt er wel nog € 50,- reisgeld bij. Ouders die rijden bij een uitwedstrijd kunnen de reiskosten declareren (zie ook verder). Zo zorgen we voor een gelijke verdeling van de belasting (in geld) van het rijden.

Voor het seizoen 2018-2019 bedraagt de contributie:

Leeftijd

Categorie

Contributie

Tot 6 jaar

F-

50,00 €

Tot 8 jaar

F

95,00 €

Tot 10 jaar

E

125,00 €

Tot 12 jaar

D

125,00 €

Tot 14 jaar

135,00 €

Tot 16 jaar

B

150,00 €

Tot 18 jaar

A

150,00 €

Senioren & Trimleden

vanaf 18 jaar

165,00 € of 115,00 €

 

 

Wanneer kan ik wedstrijden spelen?
Als je geen hockeyervaring hebt is het niet verstandig om gelijk wedstrijden te gaan spelen. Je mag eerst lekker trainen om ervaring op te doen en je team te leren kennen. Vaak worden er op de training onderlinge wedstrijdjes gespeeld om ervaring op te doen. Reken erop dat je de eerste 3 maanden sowieso niet deelneemt aan competitie wedstrijden. Je zal via je trainer horen wanneer dit dan gaat gebeuren.
De hockeycompetitie bestaat bij de jongere jeugd ieder seizoen uit 3 rondes namelijk een veldhockeycompetitie in het najaar, een zaalhockeycompetitie in de winter en weer een veldhockeycompetitie in het voorjaar. Per ronde worden er 6 tot 7 wedstrijden gespeeld (veldhockey op zaterdag, zaalhockey meestal op zondag). Daarna wordt er door de bond een hernieuwde indeling op sterkte gemaakt. Dit is zeer prettig want je speelt zo bijna altijd tegen teams van ongeveer gelijk niveau.

Zaalhockey competitie wordt pas vanaf de D-leeftijd gespeeld.

Als er voldoende nieuwe leden zijn om een nieuw jeugdteam te starten dan kan dit team bij aanvang van elke nieuwe wedstrijdronde instromen. Naast voldoende spelers hebben we ook een coach/spelleider nodig. Dit is eigenlijk altijd een enthousiaste ouder van één van de teamleden.

De Technisch Commissie verzorgt bij de start van het jaar altijd een ouderavond voor nadere kennismaking, speluitleg en toelichting over het reilen en zeilen van de hockeywedstrijden.

  

Wat komt er nog meer bij kijken?

Voor de ondersteuning van de thuiswedstrijden hebben we de ouders nodig. Zo nu en dan worden de ouders gevraagd om tijdens de thuiswedstrijd te helpen in het clubhuis, om koffie, thee, frisdrank, broodjes, etc. te verkopen. Met de indeling hiervan wordt rekening gehouden met de speeltijden van jullie. Je ouders staan dan vanaf een half uur voor jullie wedstrijd tot een half uur er na in de kantine (gemiddeld slecht één keer per 6 wedstrijden).

Bij uitwedstrijden hebben we de ouders ook nodig om te zorgen dat we met het team op onze bestemming komen. Van alle ouders in het team wordt een lijst gemaakt waarbij iedereen wordt ingedeeld om bij toerbeurt te rijden. De gereden kilometers kunnen bij de vereniging worden gedeclareerd middels vaste bedragen per regio op basis van gemiddeld 0,19 € per km (zie ook website HSC Hermes Contributie Reisgeld). Gemiddeld dient een ouder één keer per 6 weken te rijden - ongeveer 4 keer per jaar.  

Hoe word je lid?

Je kunt je inschrijven via een formulier op de website www.hschermes.nl.  Je krijgt dan onder andere een wachtwoord opgestuurd. Hiermee kun je inloggen op de leden pagina’s en aanmelden voor de HERMES app. Hier vind je allerlei handige informatie over de club, wedstrijden en je team. Via de app wordt ook alle informatie naar de leden verspreid.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen, kijk dan op de website www.hschermes.nl maar schroom ook niet om een van de bestuursleden of trainers te benaderen. En weet dat alle hockeyouders je ook graag uitleg geven. 


Commissaris jeugdcommissie 

Pieter Bot [email protected]  0223 618995

Secretaris

Ron Scheephorst  [email protected]  06 22895500

Hoofdtrainster

Monique Paus  [email protected]  06 38788446

Technische commissie

Chantal  Robert  [email protected]  06 15351122

Voorzitter                               

Peter Frank [email protected]  06 27746377

Penningmeester

Dé Jansen  [email protected] 06 51865303

Materiaal commissie        

Stefan Krigee [email protected]  

 

 

                  

 

 

 

 
DWF
Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
dinsdag 21 mei 2019
Aantal leden (info) 182
Nu online
Leden met @ 99,5%
SMS Bereik (teams) 77,5%
Vandaag jarig
Eliza Rehman
Clubcompetitie
1. ZAALBLOK
2. Meisjes B1 Zaal
3. Jongens C1
4. Meisjes A1 Zaal
5. Meisjes A2
hele clubcompetitie..
Contact
HSC Hermes hockey
Adres
HSC Hermes
Linieweg (sportpark) 27
1783 BA Den Helder

0223-623860