Hockey algemeen

Hermes heeft zo'n 175 leden die actief zijn in verschillende leeftijdscategorie├źn en hockeyvormen, zowel op het veld als in de zaal.

De Jongste Jeugd bestaat uit de Hummeltjes, F-jeugd en E-jeugd. Zij trainen, spelen onderlinge wedstrijdjes of spelen in een competitievorm met andere clubs zonder dat de stand wordt bijgehouden. Spelenderwijs op een goede manier leren hockeyen is hier het belangrijkste. Er wordt veel aandacht besteed aan kwalitatief goede trainingen en aan het eind van de Jongste Jeugd periode is er ook steeds meer oog voor talent.

De Junioren vormen de grootste groep hockeyers van de club. De A t/m D-jeugd krijgt 2x per week training en speelt de wedstrijden meestal op de zaterdag. Er zijn breedteteams maar geen selectieteams. Toch bieden we een mooie balans van topsport en gezelligheid.

Spelers vanaf 18 zijn Senior, Trimmer of Veteraan.

De Senioren bestaan uit de reguliere Dames- en Herenteams met daarbij natuurlijk de vlaggenschepen van Dames 1 en Heren 1. Voor alle senioren en junioren het doel om naartoe te groeien. Wedstrijden bij de Senioren vinden meestal plaats op zondag.

De trimmers en veteranen zijn een belangrijke groep hockeyers binnen HSC Hermes.

Het Veteranenteam, met hun trimleden, zijn de doorgewinterde hockeyers van de club. Vaak al jarenlang lid, maar ook steeds meer doorgestroomd vanuit het Trimhockey, vormen zij een trouwe basis van de club. Actief op de zondag en vaak tot lang na de eigen wedstrijd.

Al deze hockeyers maken HSC hermes een echte familieclub met de ambitie om te winnen!